Over Femke

Femke Reynaert - Green Fox on the run

Femke Reynaert

Ik ben al jaren gepassioneerd bezig met gezond eten, koken en sporten.

Op mijn 13de werd ik vegetariër en begon de zoektocht naar een zo gezond mogelijke levensstijl. Sporten is een andere passie en ondertussen heb ik de duursport en (lange afstand Ironman) triatlon kriebel helemaal te pakken. Na m’n studies als vertaler ging ik aan de slag als taaltrainer in bedrijven, een logische keuze, maar ik bleef zoeken naar een perfect evenwicht in voeding en begon meer en meer te sporten. ‘Gewoon eens een ¼ triatlon uitdoen’ liep uit de hand en ondertussen is trainen een deel van m’n dagelijkse activiteiten. Dat heel intensief trainen niet zo gezond is, heb ik ook al ondervonden…

Gezond eten, intensief sporten, voldoende rusten… en toch klopte het niet. Ik was vermoeid, geraakte niet hersteld van de trainingen, was wazig in m’n hoofd… er was meer aan de hand. Ik ging verder zoeken en kwam uit bij een onevenwicht in de hormoonhuishouding. Kort daarna volgde ik de opleiding Hormoontrainer en HormoonExpert in Nederland en leerde dat de oorzaak van heel wat (metabole) problemen en klachten te vinden is in een hormonaal onevenwicht.

Ik begon met orthomoleculaire voedingstherapie bij Dr Faché, maar na verloop van tijd kwam ik in contact met KPNI Belgium waar ik me verder ging verdiepen. Gezonde voeding en bewegen zijn een goede match, daarom volgde ik nog een postgraduaat Personal Trainer via Functional Training Netwerk. M’n eigen ervaring & kennis als sporter kan ik met deze opleiding nog beter delen om mensen optimaal te begeleiden.

Meer info over de manier waarop ik werk?