Voedingscoaching

Orthomoleculaire voedingscoaching:
algemeen & sportvoeding

Bewustwording op vlak van voeding -beweging – stressvermindering

Voedingscoaching

Futloos? Overgewicht? Opgeblazen gevoel? Motivatie tekort? Heb je enkel een duwtje nodig of is er meer aan de hand?

Sportvoeding

Duursporter of krachtsporter, wedstrijdatleet of recreatieve sporter? Intensief sporten vraagt veel van het lichaam en met een aangepast voedingsschema kan je je prestaties verbeteren & herstel optimaliseren. Afhankelijk van het doel, de trainingsbelasting, discipline, … maak ik een persoonlijk voedingsschema. 

Wat komt aan bod?

  • voeding voor, tijdens en na de training & wedstrijd
  • voeding op rustdagen
  • herstelvoeding
  • drinken tijdens het sporten
  • suppletie

Heel veel mensen hebben last van kwaaltjes, van opgeblazen gevoel tot huiduitslag, blijvende vermoeidheid tot (licht) overgewicht. Een allergie of intolerantie hebben is van deze tijd, niet wakker geraken zonder een koffie helaas ook. Het lijken allemaal kleine onschuldige kwaaltjes en ze zijn op zich niet levensbedreigend, maar ze hebben wel een groot effect op de kwaliteit van ons leven.

Ik wil mensen bewust maken dat een aanpassing in levenswijze ook voor een verandering in levenskwaliteit kan zorgen. Hierbij baseer ik me op de principes van de orthomoleculaire gezondheidsleer volgens de kpni en hormoontraining.

Voeding krijgt een belangrijke plaats in een orthomoleculaire behandeling en wordt gezien als een sterk middel tegen ziekte, vermoeidheid en andere klachten.

Voedingsanalyse: tijdens een eerste gesprek bekijken we samen je eetgewoonten en krijg je tips mee om gezonder te eten.
Aan de hand van een bloedanalyse bekijken we eventuele tekorten in vitamines, hormonaal onevenwicht, uitputting, … en maken we samen een haalbaar voedings- en bewegingsschema op.

Meer info over de manier waarop ik werk?